04.12.2012 1867

MEHMET AHMET GENÇ ORTAOKULU TARİHÇESİ

Okulumuzun temeli 6 Haziran 1990 tarihinde zamanın Milli Egitim Bakanı Sayın Avni AKYOL tarafından atılmıştır. Mevcut bina, 1991-1992 ögretim yılına yetiştirilerek, 16 Eylül 1991 tarihinde eğitim-öğretime açılmıştır. Mevcut binayı Gönenli hayırsever vatandaşlarımızdan Mehmet ve Ahmet Genç kardeşler yaptırmışlardır. Bu nedenle okula Mehmet ve Ahmet GENÇ kardeşlerin ismi (Mehmet Ahmet Genç İlkokulu –Ilköğretim Okulu ) verilmiştir. Okulun kayıt alanlarının çok geniş olması ve komşu ilköğretim okullarının (Şehit Rahmi ve Işıl İpek İlköğ. Okulları) fiziki sıkıntısı okulumuzu da etkilediğinden acil ek bina çalışmaları yıllarca sürmüş, 30.07.2001 tarihinde Balikesir Valisi Sayın Utku ACUN, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Alparslan PEKER ve Gönen Kaymakamı Sayın Mehmet DEMİREZER´ in hazırladığı üçlü protokol ile ek bina yapımı kararlaştırılmıştır. Protokol gereği 2001 yılında 25 milyar, 2002 yılı temmuz ayı itibariyle 75 milyar ödenekle ve 50 milyar ek ödenekle, 800 milyar proje bedeli olan binanın temeli 2002 yılı mayıs ayı sonunda atılmış, zamanın kaymakamı Sayın Mehmet DEMİREZER ve okul müdürü Sayın Zeki DEMİREL'in olağanüstü gayretiyle "İki üç yılda biter" denen bina dokuz ay gibi kısa zamanda 327 milyar lira gibi sembolik bir rakamla bitirilerek 4 Mart 2003 tarihinde eğitim–öğretime açılmıştır. Bina Gönen´ in en lüks binası (Okulu) olmuştur. Sayın kaymakamımızın üstün gayretleri ve özverili çalışmaları bize örnek olmuştur. Kendilerine Mehmet Ahmet Genç Ilköğretim Okulu Ailesi ( Okul Personeli, Okul Aile Birliği, Koruma Derneği, veliler ve öğrenciler) olarak şükranlarımızı sunuyoruz.
.