GÜVENLİK POLİTİKAMIZ

04.02.2021 208

MEHMET AHMET GENÇ ORTAOKULU E-SAFETY POLİTİKAMIZ E-GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI ve KURALLARI AMAÇ:·   MEHMET AHMET GENÇ ORTAOKULU, e-güvenlik çalışmaları ile internet, bilgisayar, diz üstü bilgisayar ve cep telefonlarını kullanırken; öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin korunmasını amaçedinmiştir.·    İnternetin ve teknolojinin yaşamın önemli bir parçası olması sebebiyle, herkes, riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusundabilinçlendirilmelidir.·    Politikamız, yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler içinhazırlanmış olup, internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı içingeçerlidir.

SORUMLULUKLAR:

·  E-güvenlik politikalarının gelişmesine katkıdabulunmak.

·  Olumlu öğrenme aşamasında mesleki gelişim için sorumlulukalmak.

·  Okulu ve içerisindekileri korumak için e-güvenlik konusunda sorumlulukalmak.

·  Teknolojiyi güvenli ve sorumlukullanmak.

·  Zarar görülmesi durumunda tehlikeyi gözlemleyip ilgili birimlereiletmek.

OKUL WEB SİTESİ:

·   MEHMET AHMET GENÇ ORTAOKULU olarak web sitemizde okulumuzunadres, telefon, fax ve e posta adres bilgileribulunmaktadır.

·    Sitemizde yayınlanan tüm içerikler okul müdürümüz , müdür yardımcılarımız ya da bilişim teknolojileri öğretmenimiz tarafından siteyekonulmaktadır.

·     Okulumuzun web sitesi bilgi işlem birimimizin sorumluluğunda olup güçlügüvenlik önlemleri alınmışdurumdadır.

·  Öğrenci çalışmaları , velilerinin izinleriyleyayınlanmaktadır.

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI:

·   Paylaşılan tüm fotoğraf ve videolar okul politikasına uygun şekilde okul idaresinin iznive onayı ilepaylaşılmaktadır.

·  Öğrenci içerikli tüm paylaşımlarda velilerin izinlerialınmaktadır.

·  Veli izni yanında öğrencinin de izni olmadan fotoğrafı çekilipkullanılmamaktadır.

KULLANICILAR:

·   Öğrenciler tarafından hazırlanacak olan bir video henüz hazırlanmadan önce, bununla ilgili görev alan öğrenciler, öğretmenlerinden izinalmalıdır.

·  Paylaşılan tüm öğrenci bazlı etkinliklerde, etkinlik öncesinde velilerin izinlerialınmalıdır.

·  Video konferans, resmi ve onaylanmış siteler aracılığıylayapılacaktır.

·       Kullanıcılar, şahsi sosyal medya hesaplarında, okul öğrencileri ve çalışanlarının yeraldığı görselleri, okul yetkili mercileri tarafından onaylanmadanpaylaşamazlar.