Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu,

Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu, "Let's Green The Future" Projesi ile Çevre Bilincini Güçlendiriyor.

28.02.2024 48

28-02-202428-02-2024

Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu, geleceğimizi korumak ve çevre bilincini artırmak amacıyla önemli bir uluslararası iş birliğine imza attı. Avrupa'nın dört bir yanından okulların katılımıyla gerçekleştirilen "Let's Green The Future" eTwinning projesi, öğrencilerimiz arasında çevresel farkındalık ve sürdürülebilir yaşam pratiklerinin geliştirilmesine odaklanıyor.

Okulumuz öğretmenlerinden Filiz İŞLEK'in yürütücülüğünü yaptığı projede 6 öğrenci görev almakta olup, küresel iklim krizi, su stresi ve sıfır atık gibi günümüzün en acil çevresel sorunlarına dikkat çekmektedir. Projede öğrencilerimiz, Türkiye, Romanya, İtalya, Slovakya ve Sırbistan'dan akranlarıyla birlikte, çevresel sorunlara karşı bilinçli adımlar atmayı ve çözüm odaklı düşünmeyi öğrenmektedirler.

"Let's Green The Future" projesi kapsamında öğrencilerimiz, yapay zeka ve çeşitli web 2.0/web 3.0 araçlarını kullanarak çevre dostu projeler geliştirmekte, sosyal becerilerini güçlendirmekte ve uluslararası iş birliğinin gücünü keşfetmektedir. Projede yer alan öğrencilerimiz, farklı kültürlerden akranlarıyla etkileşimde bulunarak global bir perspektif kazanmanın yanı sıra, çevresel sorumluluk bilincini de pekiştirmektedir.

Okulumuzun bu projedeki aktif rolü, Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu'nun çevre koruma konularında liderlik yapma ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlama vizyonunu yansıtmaktadır. "Let's Green The Future" projesi, öğrencilerimize çevresel sorunlara karşı duyarlı olmayı, bilimsel düşünmeyi ve teknolojiyi etkili bir şekilde kullanmayı öğretmektedir.

Projemizin başarısında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlar, çevresel sürdürülebilirlik yolculuğumuzda bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz. "Let's Green The Future" projesiyle ilgili gelişmeleri ve öğrencilerimizin çalışmalarını okulumuzun resmi internet sitesi üzerinden takip edebilirsiniz.

Geleceği yeşillendirmek için attığımız bu adımlarla, çevre bilincini bir sonraki seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Çünkü biz, biliyoruz ki; yeşil bir gelecek, bugünden atılacak adımlarla mümkündür.